Благотворителната кампания Българската Коледа“ тази година ще бъде посветена на деца с

...
Благотворителната кампания Българската Коледа“ тази година ще бъде посветена на деца с
Коментари Харесай

Тази година „Българската Коледа“ е посветена на деца с редки генетични заболявания

Благотворителната акция „ Българската Коледа “ тази година ще бъде посветена на деца с редки генетични болести. Това разгласи президентът Румен Радев при формалното разкриване на 20-то юбилейно издание във Велико Търново.

Новата акция стартира от регионалната болница " Д-р Стефан Черкезов " във Велико Търново.
„ Българската Коледа “ не е просто дарителска акция, а ни дава религия, че сме цивилизовано общество, което се крепи на хуманни полезности. Тя инвестиция в най-големия ни капитал – здравето на нашите деца!
Румен Радев, президент на Република България

Държавният глава акцентира, че детското опазване на здравето е секторът, в който българското общество и страна би трябвало да отделят повече средства и грижи.

Здравният министър доктор Асен Меджидиев увери, че ще постави старания за увеличение финансирането на детското опазване на здравето от страната.
Аз персонално се наемам и екипа ми да поговорим с всички парламентарни групи за потребността от в допълнение финансиране не през НЗОК, а от страната за нашите деца! Приветствам тази акция, тя е нещо неповторимо, тя е моторът обаче, който би трябвало да задейства всички останали механизми!
доктор Асен Меджидиев, министър на опазването на здравето

Ученици от Велико Търново също се включват в благотворителната идея за заболели деца.

През 2022 година посредством „ Българската Коледа “ са подкрепени 517 български деца с тежки хронични болести и е обезпечена модерна здравна инсталация за 22 лечебни заведения.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР